Skip links
Inhoud

Schelvis met kaas kruidenkorstje

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 schelvisfilets van 150 gram
  • 2 sneetjes oud bruinbrood, zonder korst
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels verse (platte) peterselie, gehakt
  • zwarte peper, versgemalen
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine tot een fijne panade. Meng de kaas, peterselie en peper en zout erdoor. Bestrijk de schelvisfilets met olijfolie, wentel ze door het broodmengsel en druk dit goed aan. Leg de gepaneerde schelvisfilets op de bakplaat en sprenkel er nog wat olijfolie over. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip!

Serveer er eens citroenkrieltjes bij. Voorgekookte krielaardappels gebakken in olijfolie met gesnipperde sjalotjes, geraspte citroenschil, citroensap en versgemalen peper.







Snelkoppelingen