Skip links
Inhoud

Franse zalmtaart (Visclafoutis)

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram zalmfilet – in blokjes gesneden
  • 1/4 citroen – uitgeperst
  • 1/4 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eieren
  • 37,5 gram Parmezaanse kaas – vers geraspt
  • 50 gram bloem
  • 1,5 eetlepel olijfolie of vloeibare margarine
  • 100 ml crème fraîche of kookroom
  • 125 ml melk
  • 1 eetlepel verse dille – fijngehakt
  • 1/2 dunne prei – in dunne ringetjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan.

Klop in een kom de eieren met de Parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor. Vet een lage taartvorm van 14 tot 15 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de taart in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip!

Serveer de taart lauwwarm of koud in puntjes.

Mediterrane zalmtaart?

Liefhebber van de mediterrane keuken? Vervang dan de kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.







Snelkoppelingen